COCA DE MESTALL
Ingredients:
450 gr. de farina (3 quartes parts de farina de dacsa i 1 part de blat).
Oli d’oliva.
Aigua tèbia.
Sal.
Llevat fresc o de forner (25 gr.).
Mescla per a damunt: llonganissa, cansalada, botifarra o sardina.
Preparació:
S’encén el forn a uns 200ºC perquè agafe temperatura mentre anem fent la preparació de la resta d’elements.
En un bol gran posem les dos farines i a continuació hi afegim el llevat que haurem dissolt en un gotet d’aigua tèbia. Hi afegim un pessic de sal i anem posant també l’oli i l’aigua a poc a poc a mesura que l’admeta, fins que lliguen bé tots els ingredients i quede una massa elàstica i homogènia. Enfarinem el banc de la cuina i posem allí damunt la massa per a pastar-la millor.
A continuació, dividim la massa en unes quantes boles, segons les unitats que volem fer, i anem estirant-la i donant-li forma redona damunt d’un paper de forn. Per a acabar li posem l’embotit que més ens agrade, li afegim un pessiguet de sal i una miqueta d’oli per damunt, i la deixem reposar perquè es faça bona.
La posem al forn uns 25 o 30 minuts fins que tinga un color daurat.