Arròs de vigilia

ARRÒS AL FORN AMB CIGRONS, PANSES I MANDONGUILLES D'ABADEJO

Ingredients:

  • 400 gr. d’arròs.

  • 16 mandonguilles d’abadejo.

  • 250 gr. de cigrons cuits.

  • 150 gr. de panses.

  • 125 gr. de tomaca natural triturada.

  • 1cabeça d’alls.

  • Oli d’oliva.

  • 800 ml. d’ aigua.

  • Safrà.

  • Pebre roig en pols.

  • Sal.

Preparació:

Posem les panses a remulla durant un parell d’hores.

Primer sofregim en un perolet la cabeça d’alls i la reservem. Després les mandonguilles les fem també un poc perquè es quede la capa exterior cuita i per dins encara estiguen tendretes però ja mig fetes i les reservem.

Sofregim les panses, el cigrons, la tomaca i un poquet de pebre roig en pols.

A continuació posem en la cassola de test tots els ingredients que hem sofregit abans amb l’arròs i l’aigua, rectifiquem de sal i ho deixem al forn durant 25-30 minuts a 200º.