Arròs de vigilia
ARRÒS AL FORN AMB CIGRONS, PANSES I MANDONGUILLES D'ABADEJO
Ingredients:
400 gr. d’arròs.
16 mandonguilles d’abadejo.
250 gr. de cigrons cuits.
150 gr. de panses.
125 gr. de tomaca natural triturada.
1cabeça d’alls.
Oli d’oliva.
800 ml. d’ aigua.
Safrà.
Pebre roig en pols.
Sal.
Preparació:
Posem les panses a remulla durant un parell d’hores.
Primer sofregim en un perolet la cabeça d’alls i la reservem. Després les mandonguilles les fem també un poc perquè es quede la capa exterior cuita i per dins encara estiguen tendretes però ja mig fetes i les reservem.
Sofregim les panses, el cigrons, la tomaca i un poquet de pebre roig en pols.
A continuació posem en la cassola de test tots els ingredients que hem sofregit abans amb l’arròs i l’aigua, rectifiquem de sal i ho deixem al forn durant 25-30 minuts a 200º.